Въпроси/Отговори

default
Приятели на Портал12, стартираме проекта по изграждането на център Соларис - пространство за себеразвитие и вдъхновение, с чистия стремеж към споделяне на опитности, познание и Път, който макар и индивидуален, може да се осветява чрез работата в малки хармонични групи.

Соларис ще се изгражда и поддържа като дейности изцяло на принципа на безкористието, т.е. тук лекциите, курсовете и практиките, които организира Портал12 няма да се заплащат, а в този модул ще се постараем да изброим повечето възможни въпроси и техните отговори, с идеята за пълна прозрачност. Ако имате други въпроси, можете да се свържете с нас на: 0877 12 77 12 ; 0877 07 00 07 ; info@portal12.bg 

Наистина ли всички дейности ще са безплатни?

Да, всички дейности - лекции, обучителни курсове, събития, киновечери и т.н. ще са напълно - 100% безплатни. Предвиждаме център Соларис да покрива разходите си по поддръжка чрез дарения и продажби на книги, които издаваме.

Какво ще е в основата като дейности?

Предвиждаме да представим подробна обучителни програмаи - сегментирана по групи: деца, възрастни, тематично разработена, включваща различни нива на обучение 

Основният фокус в обучителните курсове ще е есенцията на всички духовно-езотерични учения, алтернативни науки, както и сентенцията от изнесената мъдрост и познание на десетки именити личности - сгътсено, концентрирано, есенциално.

В център Соларис ще се провеждат и тематични лекции в стила на Портал12, както и беседи на гостите с лекторите.

Кой е избран за изпълнител на строежа? Споделете ценовата оферта

След дълго проучване избрахме за изпълнител на строежа на център Соларис, фирма Спонец, която е специализирана в изграждането на сгради с екологични материали. Концепцията в строителството включва нискоенергийни решения и сравнително бързо строителство с готови дървени модули.Като прикачен файл можете да видите ценовата оферта (без изкопаване и изливане на основа, която ще е около 50 000 лв.). (предвид поскъпването на строителните материали, е възможно тези цени да подлежат на корекция, но въпреки това сме заложили сумата в набирателната кампания според офертата)
ИНДИКАТИВНА ОФЕРТА 441.97 KB (pdf) Свали

Ще се заплаща ли за наемане на зали в център Соларис?

Всички събития, които организира Портал12, както и неговите партньори - лектори, хора на изкуството и музиката и др. - няма да заплащат за използване на залите. 

С цел подпомагане поддръжката на центъра, Портал12 може да отдава под наем помещенията, когато са свободни, за дейности свързани с ценностите, които споделя общността в Портал12  (еко-земеделие, арт-терапии, алтернативно образование, концерти, видео премиери и др.).

Защо избрахте варианта на 1 етаж, вместо сграда на 2 етажа

Макар да разработихме архитектурен проект за обучителния център на 2 етажа, нужната сума е повече от това, което можем да си позволим, затова избрахме по-малкият вариант: на 1 етаж.

Въпреки това, вижте проекта и ценовата оферта за 2 етажа: