Проектът Соларис e инициатива на алтернативната онлайн медия Портал12 , която през последните години се превърна в емблема за сериозно и професионално отношение към темите в сферата на себепознанието, алтернативните науки, изкуството и музиката, природосъобразния начин на живот.

Център Соларис / Solaris / включва: Зала за обучения, зала за практики, зона за работни дейности, кът за четене, библиотека, приемна, офис за онлайн радио, както и оборудване за онлайн и офлайн обучения с лекции по различни духовни теми, а също и зелена зона за дейности на открито. 

Всички активности организирани от екипа на Портал12, и които се провеждат на място, а някои от които и ще се излъчват в интернет - ще бъдат изцяло безплатни, спазвайки Принципа на Безкористието. 

В център Соларис ще могат да се провеждат и редица работилници, концерти, кино вечери и работа в малки хармонични групи - срещи за повдигане на съзнанието, колективни молитви, практики по споделяне и трансформация в пътя на скритосияйното и чисто духовно развитие на всяка душа.

Всеки, който прояви желание може да подкрепи създаването на център „Соларис“, професионално или финансово, според своите възможности и потребност. Даренията се набират в специално обособена сметка, като ежемесечно ще се дава публичност, както за събраните средства, така и за етапът от строителството.

вижте първото споделяне на идеята за проекта Соларис: